Companii

Arabii de la Al Dahra caută să facă noi achiziţii şi se uită către Transavia. ZF a scris recent că Ioan Popa, fondatorul Transavia, a discutat şi cu chinezii de la Smithfield

Arabii de la Al Dahra caută să facă noi achiziţii şi...

Autor: Cristina Roşca, Sorin Pâslaru

26.07.2023, 00:07 1637

Arabii de la Al Dahra îl curtează pe omul de afaceri Ioan Popa pentru o eventuală achiziţie a Transavia după ce chinezii de la Smithfield s-au retras din proces, spun mai multe surse din piaţă. Reprezentanţii Transavia neagă însă orice discuţii.

„În legătură cu solicitarea dumneavoastră, dorim să vă informăm că nu avem cunoştinţă despre nicio negociere în desfăşurare cu privire la achiziţia menţionată. În calitate de companie responsabilă, am infirmat în trecut informaţii similare venite de la publicaţia dumneavoastră (...)“, spun oficialii companiei.

Până la momentul publicării acestei ştiri, reprezentanţii Al Dahra nu au răspuns solicitării ZF privind discuţiile.

Grupul Al Dahra din Emiratele Arabe Unite a intrat oficial pe piaţa locală în 2018, odată cu preluarea Agricost, cea mai mare fermă de cereale din România după suprafaţa cultivată, de circa 56.000 de hectare în Insula Mare a Brăilei. Acum se uită după noi achiziţii.

Ziarul Financiar a scris la începutul acestui an că Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România, a angajat celebra bancă de investiţii Rothschild pentru a testa piaţa în privinţa unui eventual interes pentru achiziţia companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO