Companii

Aproape 1 milion de cazuri noi de boli de inimă sunt raportate anual de medicii de familie. Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate la nivel mondial, inclusiv în România

Aproape 1 milion de cazuri noi de boli de inimă sunt...

Autor: Georgiana Mihalache

27.02.2024, 19:00 134

În ultimii ani, în piaţa medicală privată s-au dezvoltat secţii întregi sau chiar spitale dedicate bolilor de inimă  Investiţia în echipamente pentru dotarea unei secţii de cardiologie poate ajunge şi la 1-2 mil. euro.

Medicii de familie au raportat aproape 900.000 de cazuri noi de îmbolnăvire a aparatului circulator în 2022, cel mai recent an pentru care există date publice, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Şi cu un an în urmă, numărul era similar, ceea ce arată incidenţa bolilor de inimă crescută în rândul pacienţilor. Cazul nou de îmbolnăvire este definit în metodologia INS ca boală depistată pentru prima oară, prin prezentarea pacien­tului la medic, indiferent de data îmbolnăvirii şi apariţiei primelor simptome clinice.

Medicii de familie raportează anual prezentările pacienţilor pe clase de boli, iar datele arată o scădere în pandemie, atunci când accesul la investigaţii medicale a fost afectat de criza sanitară. În 2022, numărul de noi îmbolnăviri raportat în sfera afecţiunilor de inimă a trecut chiar peste nivelul din 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO