Companii

Apemin Tusnad intra pe sucuri cu brandul bulgar Florina

19.09.2007, 17:26 52

Producatorul de apa minerala Apemin Tusnad a semnat un parteneriat cu unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata bulgara a bauturilor racoritoare in urma caruia Apemin a preluat importul si distributia marcii bulgaresti Florina pentru piata romaneasca.
Producatorul Florina detine in prezent o cota de piata de 11,5% in Bulgaria, potrivit datelor companiei de cercetare MEMRB citate de Apemin.
Consumul anual de sucuri naturale in Bulgaria este de 12 litri pe cap de locuitor, dublu fata de media inregistrata pe piata romaneasca.
"Negocierile cu producatorul bulgar au inceput inca din toamna anului 2006, intrarea pe segmentul bauturilor racoritoare fiind o urmare fireasca a dezvoltarii companiei. Cresterile de vanzari inregistrate de partenerul nostru bulgar de la an la an, mai ales pe segmentul bauturilor necarbonatate, ne-au determinat sa alegem importul si distributia acestor produse din Bulgaria", a declarat Gyarfas Kurko, director general Apemin Tusnad.
Compania bulgara detine o fabrica pentru productia bauturilor racoritoare din 1997.
Compania Apemin Tusnad, prezenta pe piata cu apa minerala Tusnad, apa de izvor Izvorul Zanelor si apa de masa Izvorul Ascuns, estimeaza vanzari de 15 mil. euro pentru acest an, in crestere cu aproape 70% fata de 2006.
Producatorul a realizat o cifra de afaceri de aproape 6 mil. euro pe primul semestru, in crestere cu 35% in lei fata de aceeasi perioada din 2006. Profitul brut al companiei a crescut cu 150% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la aproape 3 mil. lei (0,9 mil. euro), potrivit datelor Apemin Tusnad. Apa minerala Tusnad, cel mai puternic brand din portofoliul companiei, aduce 75% din volumul acesteia de vanzari, in timp ce Izvorul Ascuns detine 19%, iar Izvorul Zanelor restul de 6% din vanzarile in volum. Prin parteneriatul cu producatorul bulgar Florina, Apemin s-a extins pe alte trei segmente din piata soft drinks: juice-uri, nectaruri si ice tea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO