Companii

Anuarul Who’s who in business 2011: Astăzi Dan Timotin, directorul financiar al Coca-Cola HBC România

Anuarul Who’s who in business 2011: Astăzi Dan Timotin, directorul financiar al Coca-Cola HBC România

Autor: Adelina Mihai

02.11.2011, 00:03 874

Ziarul Financiar a început săptămâna trecută să prezinte povestea celor mai importanţi 1.000 de oameni din businessul autohton prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite pe baza datelor culese de ZF pentru realizarea anuarului "Who's who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business".

Dan Timotin, 36 de ani, a fost recrutat anul acesta pentru poziţia de director financiar al Coca-Cola HBC România, cel mai mare jucător pe piaţa locală a băuturilor răcoritoare, cu afaceri de peste 400 mil. euro anul trecut. Anterior, el a făcut parte din echipa de conducere a producătorului de mezeluri Caroli timp de cinci ani, încă de dinainte de fuziunea cu Campofrio. Astfel, din 2006 până în 2010 el a fost executive director finance, IT and legal al Caroli Foods, iar în intervalul 2010- 2011 a fost executive director finance, IT, procurement and integration al Caroli- Campofrio. Cei doi producători au fuzionat în 2010. Înainte de industria mezelurilor, Timotin a fost, din 2002 până în 2006, finance manager al Reckitt Benckiser EEU, companie care are în portofoliu branduri precum Nurofen.

De asemenea, în perioada 1998-2002 el a lucrat ca audit manager în cadrul firmei de audit şi consultanţă fiscală PricewaterhouseCoopers (PwC). Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti (1998), Timotin a urmat şi cursurile unui program de educaţie managerială (Corporate Fianncial Strategy) oferit de prestigioasa şcoală franceză de afaceri INSEAD (2008). De asemenea, el a obţinut şi diploma ACCA în timp de lucra la PwC (în 2000), una dintre cele mai prestigioase calificări internaţionale în domeniul contabilităţii.

Timotin a venit în locul lui Marius Croitoru, care era director financiar şi manager de implementare SAP la Coca-Cola HBC România şi Moldova şi a primit în iulie funcţia de director financiar al operaţiunilor din Italia.

În prezent, Coca-Cola Hellenic deţine trei fabrici în România, la Ploieşti, Timişoara şi Vatra Dornei, grecii activând pe piaţă de aproximativ 20 de ani. Anul trecut Coca-Cola HBC a avut o cifră de afaceri de aproape 415 mil. euro şi un profit de 45 mil. euro.

Afacerile au pierdut peste 130 mil. euro în intervalul 2008 - 2010, iar numărul de angajaţi a ajuns la circa 1.815 de la 2.560 în 2008, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Cu toate acestea, marja de profit s-a menţinut în jur de 10%. În România, Coca-Cola HBC România îmbuteliază branduri precum Coca-Cola, Fanta, Sprite, Schweppes sau Cappy Tempo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO