Companii

Antreprenorii români resping în continuare măsura prin care se instituie plata defalcată a TVA

Antreprenorii români resping în continuare măsura prin...

Autor: Cristina Bellu

29.09.2017, 16:26 223

Reprezentanţii Patronatului Investitorilor Autohtoni din România (PIAROM) susţin că singurul efect garantat al aplicării măsurii prin care se instituie plata defalcată a TVA va fi cel al inducerii de costuri suplimentare greu de suportat indeosebi de companiile mici şi mijocii cu capital autohton, şi în plus, activitatea suplimentară a firmelor va duce la scaderea productivităţilor companiilor in mod nejustificat.

“În ciuda importantelor stimulente financiare oferite, menţionăm că din datele culese de Patronatul Investitorilor Autohtoni la nivelul ANAF, la data de 21 septembrie la nivel de judeţ s-au înscris zero firme pentru aplicarea opţională a plăţii defalcate a TVA de la 1 octombrie. Acelaşi lucru este valabil şi la nivel de sector al municipiului Bucureşti.”, menţionează un document al instituţiei.

În aceste condiţii, PIAROM îşi menţine poziţia exprimată constant în ultima perioadă, respectiv aceea de respingere a măsurii prin care se instituie plata defalcată a TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO