Companii

Antreprenori locali. Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm: Din 2020 exporturile vor contribui cu peste 50% la cifra de afaceri

Antreprenori locali. Rucsandra Hurezeanu, Ivatherm: Din...

Autor: Cristina Roşca

06.03.2019, 00:07 1649

Producătorul de dermocosmetice Ivatherm a avut anul trecut o cifră de afaceri de 4,5 mil. euro, cu 50% mai mari decât în 2017, iar pentru 2019 Rucsandra Hurezeanu vorbeşte de un avans similar.

Ivatherm, companie care produce dermatocosmetice cu apă termală de la Herculane, este prezentă pe 16 pieţe, iar în alte cinci ţări produsele sub brandul Ivatherm sunt în curs de înregistrare. Businessul fondat în 2005 de antreprenoarea Rucsandra Hurezeanu are în portofoliu creme şi seruri vândute exclusiv în farmacii.

„Exporturile reprezintă astăzi 40% din vânzări, dar din 2020 pieţele externe vor depăşit piaţa locală, ba mai mult în câţiva ani ele vor ajunge să contribuie cu 90% la cifra de afaceri. E normal însă pentru că piaţa din România e prea mică“, spune Rucsandra Hurezeanu, CEO şi fondator al companiei.

Cea mai importantă regiune ca pondere a vânzărilor pentru Ivatherm este Asia-Pacific, urmată de Orientul Mijlociu şi Europa.

„Atât pe piaţa din România dar şi la export am avut două avantaje: apa termală de la Herculane ale cărei pro­prie­tăţi au fost demonstrate cu ajutorul studiilor clinice şi fap­tul că încă e la început am încercat să con­stru­im un brand internaţional. Astfel, producţia o realizăm în Fran­ţa, ambalajele le importăm din Spania, Italia şi Marea Britanie. Iar brandingul este realizat de un studio din Londra.“

Într-o lume caracterizată de globalizare, Rucsandra Hurezeanu spune că lucrează cu ce e mai bun de peste tot. Produsele Ivatherm sunt fabricate de 4 mari laboratoare franceze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO