Companii

Antreprenori locali. Producătorul de mezeluri Aldis Călăraşi investeşte peste 20 mil. euro în extinderea producţiei. „Odată cu această investiţie am estimat recrutarea a 112 persoane.“

Antreprenori locali. Producătorul de mezeluri Aldis...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.01.2024, 17:00 2760

Aldis, unul dintre cei mai mari procesatori de carne de pe plan local, are în plan o investiţie de peste 20 de milioane de euro în extinderea capacităţii de producţie. Com­pania a depus un proiect de 103 mil. lei (peste 20 mil. euro) pentru a accesa un ajutor de stat de 61,9 milioane de lei (peste 12 mil. euro) prin programul INVESTALIM.

„Investiţia pentru care am depus proiectul reprezintă extinderea capacităţii de producţie a fabricii de mezeluri aparţinând ALDIS S.R.L., prin realizarea unei investiţii iniţiale în unitatea de producţie existentă în localitatea Călăraşi, prin achiziţionarea de utilaje şi echipamente noi, introducerea şi dezvoltarea de tehnologii înalte pentru realizarea de produse“, au declarat pentru ZF reprezentanţii companiei. Aldis produce preparate din carne precum  produse fiert-afumate (salamuri, cârnaţi, parizere, cremvuşti), produse crud-uscate, specialităţi şi şunci. Investiţia se va realiza la fabrica din Călăraşi, acolo unde Aldis produce preparate din carne încă din 1991.

„Odată cu această investiţie am estimat  recrutarea a 112 persoane“, au mai precizat reprezentanţii compa­niei. Aldis se află printre cele 49 de companii care au depus proiectul pentru a accesa fonduri prin programul INVESTALIM, derulat de Ministerul Agriculturii şi care are un buget total de circa 590 mil. euro. „Obţinerea fondu­rilor INVESTALIM este esenţială şi de mare importanţă pentru noi şi exprimă o nevoie reală a com­paniei noastre“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO