Companii

Antreprenori locali. Pambac, producător de paste şi făină, vrea să-şi dubleze exporturile în cinci ani

Antreprenori locali. Pambac, producător de paste şi...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.10.2023, 00:07 728

Pambac, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de produse de morărit şi de paste făinoase, a început în urmă cu şapte ani să exporte astfel încât produsele companiei din Bacău ajung astăzi în magazine din Germania, Spania, Olanda, Italia şi Marea Britanie.

„Am crescut constant ca volume şi prezenţă, astfel încât la nivelul anului 2022 procentul exportului în cifra de afaceri pe care Pambac o realizează în FMCG este de 5,5%. Ne dorim o dublare a acestei cifre în următorii cinci ani, printr-o dezvoltare sănătoasă şi durabilă“, a spus Mirela Totu, director de marketing în cadrul Pambac. Compania a fost prezentă la târgul Anuga, unul dintre cele mai importante evenimente de acest gen pentru sectorul alimentar şi al bău­turilor, pentru a promova brandurile Pambac, Grania, Casa D'or şi noua imagine a pastelor Pambac.

Pambac, companie controlată de antreprenorul Eusebiu Guţu, a avut în 2022 o cifră de afaceri de 314,4 milioane de lei, în creştere cu aproape 20% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO