Companii

Antreprenori locali. O nouă tranzacţie: Producătorul apei minerale Keia a preluat fabrica Lipova şi nu exclude alte achiziţii. „Ne uităm cu mult interes la oportunităţile de achiziţie existente în piaţă.“

Mihai Croitoru, director general al Nicoltana: Ne uităm cu mult interes la oportunităţile de achiziţie existente în piaţă şi de aceea nu excludem posibilitatea de a alătura şi alte branduri portofoliului nostru de produse.

Mihai Croitoru, director general al Nicoltana: Ne uităm cu mult interes la oportunităţile de achiziţie existente în piaţă şi de aceea nu excludem posibilitatea de a alătura şi alte branduri portofoliului nostru de produse.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

09.01.2024, 00:05 7494

Nicoltana, producătorul brandurilor de apă KEIA – Izvorul Zăganului şi Izvorul dintre Brazi, a preluat în portofoliu fabrica de imbuteliat apa minerală naturală Lipova şi brandul Lipova 1897. Fostul proprietar al fabricii este Lipomin SA, deţinut de Prodal’94, companie cunoscută în special pentru portofoliul de băuturi spirtoase precum Stalinskaya şi Wembley Dry Gin.

„Zona de vest este o zonă de mare interes pentru noi: atât pentru Lipova, cât şi pentru apele pe care le distribuim Keia Izvorul Zăganului şi Izvorul dintre Brazi. Pe de altă parte, datorită experienţei pe care o avem, dorim să o facem cunoscută consumatorilor şi în celelalte regiuni ale ţării acolo unde suntem prezenţi cu produsele deja existente în portofoliu“, a declarat Mihai Croitoru, director general al Nicoltana. Fabrica Lipova (judeţul Arad) are în prezent 35 de angajaţi şi îmbuteliază apă minerală carbogazoasă la volume de 0,5 litri şi 2 litri în două variante: forte şi light. De altfel, apele minerale de la Lipova sunt unele dintre cele mai cunoscute din zona de vest a ţării. Mihai Croitoru spune că procesul de negociere a durat în jur de 6 luni şi a fost finalizat în luna decembrie 2023. Compania a fost asistată de Mihai Negoiţă de la SCA Negoiţă, Iancu, Panaitescu şi de avocat Lelia Grigore. El nu a dat detalii despre valoarea tranzacţiei.

„Avem pe termen scurt în plan optimizarea tehnică a fabricii prin achiziţia de utilaje performante pentru reducerea costurilor de producţie. De asemenea dorim divesificarea producţiei prin adăugarea de noi SKU-ri pentru apa minerală carbogazoasă“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO