Companii

Antreprenori locali. Mitru Crişan, proprietarul lactatelor Diami: „Aducem tractorişti din Nepal pentru că nu mai găsim local. Salariul unui tractorist este de 4.500 de lei net pe timp de vară“. Producătorul va demara alte două proiecte, într-un grajd nou şi o staţie de peleţi.

Producătorul Diami a semnat deja contractele pentru a aduce primii patru tractorişti din Nepal.

Producătorul Diami a semnat deja contractele pentru a aduce primii patru tractorişti din Nepal.

Autor: Mirabela Tiron

28.07.2023, 00:06 362

Diami a finalizat două proiecte pe fonduri europene pentru modernizarea fermei şi a fabricii, o investiţie de 2,7 mil. euro cu fonduri europene

Compania Teletext, care deţine brandul de lactate Diami, controlată de antreprenorul Mitru Crişan, va adu­ce 13 ne­pa­lezi pentru a acoperi de­fi­citul de for­ţă de muncă, în prima serie vin şapte an­gajaţi din Nepal, tractorişti calificaţi şi oameni pentru irigaţii.

„Pe timp de vară un tractorist câş­tigă la noi 4.500 de lei net, am căutat oa­meni, dar nu mai găsim pentru că nu mai există practic această meserie. Nicio şcoală nu mai formează trac­to­rişti. Am dat anunţuri, dar nu vine ni­meni. Aducem pentru început patru trac­­to­rişti din Nepal“, a spus pentru ZF Mitru Cri­şan, proprietarul companiei. Teletext, care operează brandul pro­priu Diami şi care a ajuns la 180 de an­ga­­jaţi pe plan local, pro­duce iaurturi, smân­tână, brân­zeturi într-o fabrică din Slo­bozia (jude­ţul Ialomiţa) şi con­cu­rea­ză pe rafturile maga­zi­ne­lor cu com­pa­nii pre­cum Alba­lact, Danone, Fries­landCam­­pina şi Covalact. România a pierdut cel mai mult în ultimii 15 ani forţă de muncă cu putere de muncă fizică, meseriaşii sunt tot mai greu de găsit, iar în acest context tot mai multe companii importă forţă de muncă din Asia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO