Companii

Antreprenori locali. Gheorghe Sîrbu, Astra Vagoane Călători: Producem 6 tramvaie pe lună, la program de lucru de opt ore şi un singur schimb, dar vom creştem producţia

Antreprenori locali. Gheorghe Sîrbu, Astra Vagoane...

Autor: Alexandra Cepăreanu

26.09.2020, 12:09 3481

În cadrul companiei lucrează în prezent aproximativ 358 de persoane.

Compania Astra Vagoane Călători, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de material rulant, are în plan dezvoltarea capacităţii de producţie în cele două fabrici pe care le deţine la Arad. În prezent, compania produce lunar şase tramvaie.

„Capacitatea de producţie a Astra este de circa şase tramvaie pe lună, în condiţiile în care se lucrează într-un singur schimb, ceea ce înseamnă că Astra îşi poate suplimenta capacităţile de producţie“, a spus Gheorghe Sîrbu.

Şi proprietarul companiei, Valer Blidar, a afirmat recent într-o emisiune realizată de ZF că personalul Astra Vagoane Călători poate lucra în două schimburi, ceea ce va duce la creşterea capacităţii de producţie.

„Momentan se lucrează la un program de opt ore pe zi, un singur schimb, dar putem lucra măcar în două schimburi şi astfel creştem capacitatea de producţie“, a spus Valer Blidar.

Astra Vagoane Călători, cu afaceri de peste 82,8 mil. lei (17,5 mil. euro), plus 22% faţă de anul precedent, deţine două fabrici la Arad, iar în prezent, fiecare poate produce între 25 şi 30 de tramvaie pe an. În cadrul companiei lucrează în prezent circa 358 de persoane, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO