Companii

Antreprenori locali. Cerealcom Dolj şi-a triplat profitul şi a marcat în 2022 cel mai profitabil an din istoria firmei, cu un rezultat net de 64 mil. lei. Cifra de afaceri a scăzut cu 10% faţă de anul anterior

Mihai Anghel spunea recent că 2023 este mai provocator decât anul trecut.

Mihai Anghel spunea recent că 2023 este mai provocator decât anul trecut.

Autor: Florentina Niţu

14.09.2023, 16:20 2238

Cerealcom Dolj, cea mai mare companie din agrobusiness din grupul cu deţinut de antreprenorul Mihai Anghel, a încheiat anul 2022 cu un profit de 64 de milioane de lei, faţă de 20,6 milioane de lei în anul anterior, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Triplarea rezul­ta­tului net a însemnat a con­dus la cel mai profi­tabil an din istoria firmei, întinsă pe două decenii şi jumătate.

Avansul semnificativ vine în contextul în care în primăvara anului 2022, odată cu izbucnirea războiului din Ucraina, preţurile cerealelor au urcat rapid la cote nemaîntâlnite până atunci, iar Cerealcom Dolj a fost anul trecut între marii expor­tatori de cereale de pe plan local.

Însă, chiar dacă profitabilitatea a fost mai mare, la nivelul cifrei de afaceri Cerealcom Dolj a încheiat 2022 cu 1,1 miliarde de lei, cu 10% mai puţin decât în urmă cu un an. În plus, este pentru prima dată în ultimii 5 ani când acest indicator este pe trend descendent, conform datelor publice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO