Companii

Antrefrig Bucuresti se recapitalizeaza prin afaceri imobiliare

10.12.2004, 00:00 171

Actionarii Pietei de Gros Agro-alimentara 1912 din Bucuresti, care detin si producatorul de pateuri Antrefrig Bucuresti si producatorul de mezeluri Rochus Bucuresti, au vandut recent o parte din acest complex pentru aproape 5 milioane de euro si se asteapta sa obtina alte 13 milioane de euro pentru restul de active.
"Din banii obtinuti din vanzarea spatiilor comerciale sI halelor din Piata de Gros se vor investi 50% in modernizarea producatorului de pateuri Antrefrig Bucuresti si a fabricii de mezeluri Rochus, iar cealalta jumatate se vor aloca pentru o serie de proiecte imobiliare in Bucuresti", spune Lupu Gheorghe, directorul executiv al Energoment Consulting, firma desemnata pentru vanzarea activelor PGA 1912. Atat Antrefrig Bucuresti cat si fabrica de mezeluri se afla in incinta PGA 1912.
"Vom negocia vanzarea acestor spatii, iar dupa semnarea tranzactiei vor ramane cu aceste doua afaceri ca si chiriasi ai noului proprietar al pietei de gros", afirma Gheorghe.
Complexul PGA 1912, aflat intr-o zona centrala a Capitalei, se intinde pe o suprafata de peste 7 hectare, iar in urma tranzactiei de aproape 5 milioane de euro au fost vandute depozitele produse congelate si terenul aferent acestora pentru o suprafata de 2 hectare. "
Antrefrig estimeaza pentru acest an vanzari de aproape 7 milioane de euro, in crestere cu 80% fata de anul precedent, crestere bazata pe lansarea unei noi game de produse. Compania va produce in acest an circa 4.000 de tone de produse. Producatorul de mezeluri Rochus Bucuresti care detine marcile Rafinello si Ales estimeaza pentru acest an vanzari de 9 milioane de euro, in crestere cu circa 10% fata de 2003. Investitiile totale in cele doua capacitati de productie se ridica la 4 milioane de euro.
Piata mezelurilor si a preparatelor din carne a fost puternic lovita in ultimii ani de scaderea continua a productiei interne de carne de porc sI de cresterea preturilor acesteia pe pietele externe. Pe platforma PGA 1912 lucreaza peste 500 de angajati, din care 400 in cele doua fabrici.
stelian.negrea@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO