Companii

Antoniu Niţuleasa, Intersport: Avem o creştere de 7% în S1 şi vrem să menţinem ritmul şi în a doua parte a lui 2019. Compania a obţinut afaceri de circa 195 mil. lei anul trecut, plus 9%

Antoniu Niţuleasa, Intersport: Avem o creştere de 7%...

Autor: Cristina Roşca

18.07.2019, 07:00 189

Intersport a obţinut afaceri de circa 195 mil. lei anul trecut, plus 9%.

Retailerul de echipamente sportive Intersport, unul dintre cei mai puternici jucători de pe această piaţă, şi-a ma­jo­rat businessul în primele şase luni din acest an cu 7%, rit­mul fiind mai rapid decât cel din aceeaşi perioadă din 2018.

„Continuăm trendul ascendent în acest an. Avem o creştere de 7% în primul semestru şi ne aşteptăm să menţinem ritmul şi în a doua parte a lui 2019. Vedem că există un apetit mai mare pentru brandurile strategice care iau din cota de piaţă a mărcilor private“, spune Antoniu Niţuleasa, executivul român care conduce businessul.

Compania are o reţea de 31 de magazine fizice în România dintre care unu deschis în prima parte a anului la Sibiu, în mallul dezvoltat de NEPI Rockcastle. În a doua parte din 2019 sunt bugetate alte 1-2 unităţi, tot în malluri.

„De închis nu am închis nimic în 2019. Anul trecut însă am tras obloanele magazinului din Felicia Iaşi, deschizând în centrul comercial Iulius din acelaşi oraş. Acum reţeaua e stabilă şi nu ne gândim să mai închidem nimic“, spune executivul român.

În ceea ce priveşte direcţia de dezvoltare, şeful Intersport vorbeşte despre online. Acum magazinul de pe internet are o pondere de 1% în business, fiind lansat acum 2-3 ani. El spune însă că există potenţial pentru a atinge o cotă de 5-10% din cifra de afaceri în următorii doi ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO