Companii

ANPC a închis mai multe magazine Mega Image după ce a verificat 300 dintre supermarketurile reţelei. Mega Image spune că a primit „un număr neobişnuit de mare de controale în ultima săptămână.“

ANPC a închis mai multe magazine Mega Image după ce a...

Autor: Cristina Roşca

20.10.2022, 00:07 20901

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consu­matorului (ANPC) a efectuat controale în 300 dintre magazinele Mega Image, dispunând închiderea mai multor supermarketuri ale reţelei. Oficialii ANPC nu au dorit să ofere detalii privind această operaţiune.

Ţinând cont că reţeaua Mega Image are aproape 1.000 de unităţi, rezultă că au fost controlate aproape o treime. „În cadrul unui număr neobişnuit de mare de controale derulate de ANPC în ultima săptămână, care au vizat aproximativ 300 de locaţii Mega Image, autoritatea a semnalat câteva situaţii punctuale pentru care s-a dispus închiderea temporară a câtorva dintre magazinele noastre. La acest moment aspectele sesizate au fost deja remediate, astfel că ne aşteptăm că se va dispune redeschiderea tuturor magazinelor în cel mai scurt timp posibil“, spun reprezentanţii Mega Image fără a oferi cifre exacte privind numărul de închideri.

În ceea ce priveşte astfel de măsuri şi controale ale ANPC în reţelele de comerţ alimentar, ele nu reprezintă o noutate, autoritatea efectuând vizite şi aplicând amenzi sau dispunând de închideri temporare şi în cazul altor jucători precum Lidl sau Penny. De asemenea, în primăvară, reprezentanţii instituţiei au amendat tot lanţul de supermarketuri Mega Image în mai multe rânduri. Ei anunţau atunci, în două comunicate de presă, că „ANPC controlează zilnic marile magazine“ şi, respectiv că „Acţiunile de control întreprinse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) la marile magazine continuă, dat fiind că sesizările consumatorilor referitoare la neregulile prezente aici, nu contenesc“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO