Companii

Anomalia din sănătate: tarifele pentru consultaţii de specialitate în privat sunt şi de zece ori mai mari faţă de nivelul evaluat şi decontat de Casa de Sănătate. O simplă consultaţie la oftalmologie sau ORL a ajuns la 260-300 de lei la marile clinici private, Casa de Sănătate evaluează şi decontează cu 29 de lei

Anomalia din sănătate: tarifele pentru consultaţii de...

Autor: Mirabela Tiron

23.09.2021, 18:20 620

Un pacient care ajunge într-o clinică privată plăteşte între 260 şi 300 de lei pentru o consultaţie la oftalmologie, ORL sau neurologie, aproape dublu faţă de nivelul din 2017.

Anomalia din sistemul de sănătate o reprezintă faptul că tarifele consultaţiilor din clinicile private sunt şi de zece  ori mai mari faţă de nivelul evaluat şi decontat de Casa de Sănătate.

O consultaţie simplă, oferită în regim ambulatoriu, şi care implică proceduri diagnostice simple, era evaluată şi implicit decontată cu circa 29 de lei  de Casa de Sănătate în trimestru doi al acestui an, potrivit calculelor ZF (s-a luat în calcul valoarea definitivă a punctului „per serviciu“ pe asistenţă medicală ambu­latorie de 2,9 lei pe T2 şi numă­rul de puncte alocat, respectiv 10 per consultaţie), instituţia care se ocupă de acoperirea nevoilor populaţiei pentru serviciile de sănătate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO