Companii

Analiză ZF. ZF Index Imobiliar: Preţurile apartamentelor vechi, cu trei camere, din Capitală au închis anul cu cea mai mare creştere în decembrie şi prima medie anuală peste 100.000 de euro după 2009

Autor: Bogdan Alecu

07.01.2022, 19:15 867

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere au continuat să urce în decembrie, avansul faţă de aceeaşi lună din 2020 fiind de 5,6% Nouă din cele 20 de cartiere luate în calcul în analiza ZF au preţuri medii de peste 100.000 de euro În „club“ a intrat în premieră şi zona Dristor.

Luna decembrie a adus o accelerare a creşterii medii a preţurilor apartamentelor vechi cu trei camere din Capitală, astfel că suma plătită de cumpărători a urcat la 103.900 de euro, maximul ultimului deceniu şi valoare care nu a mai fost atinsă din prima jumătate a anului 2009, potrivit calculelor companiei de consultanţă imobiliară SVN România.

Mai mult, creşterea preţurilor în decembrie faţă de luna similară din anul anterior a accelerat la 5,6%, cel mai ridicat ritm din ultimii doi ani. Spre comparaţie, la începutul anului, în ianuarie, avansul era de două ori mai lent, la fel şi în septembrie 2021, semn că pe final de an creşterile de preţuri au luat foc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO