Companii

ANALIZĂ ZF. Sistemul de sănătate din România ocupă locul 60 în lume din 195 de ţări analizate: la prevenţie, diagnostic şi răspuns medical obţine sub 50 de puncte din 100

♦ Pe primele locuri la nivel mondial în ceea ce priveşte sistemul de sănătate se găsesc SUA, Marea Britanie, Olanda, Australia şi Canada, fiecare dintre aceste ţări obţinând un scor mediu de peste 75 de puncte într-un clasament al Global Health Security Index, ce analizează 195 de ţări din lume ♦ România are 45,8 puncte ♦ În ceea ce priveşte diagnosticul rapid, în stadii incipiente ale bolii, România este pe locul 85 în lume, depăşită de ţări precum Republica Moldova, Niger sau Sri Lanka ♦ Prin comparaţie, Irak, o ţară măcinată de război, este pe 88 ♦ Cele mai joase poziţionări sunt la răspunsul rapid al sistemului şi la o eventuală ţinere în frâu a unei epidemii l În ceea ce priveşte acest indicator, piaţa locală coboară pe 98 din 195 de ţări, cu doar 35 de puncte ♦ Cambodgia, Tanzania sau Sudan stau mai bine.

Sistemul de sănătate din România ocupă locul 60 în lume cu un scor mediu de doar 45,8 puncte, scorul fiind obţinut după analiza unui număr de şase indicatori mari - prevenţie, diagnostic, răspuns medical rapid, capacitate de a trata bolnavi (număr de spitale, paturi, etc), aderarea la normele internaţionale şi riscuri/ vulnerabilităţi. În cazul fiecărui capitol în parte există între patru şi şapte aspecte analizate. Mai exact, în ceea ce priveşte diagnosticul pacienţilor, punctajul final se obţine analizând sistemul de laboratoare, analiza şi raportarea în timp real, forţa de muncă specializată în zona de epidemiologie şi integrarea datelor sistemelor medicale uman şi veterinar, potrivit raportului privind indexul Global Health Security (GHS), ce analizează 195 de ţări din lume.

Indexul GHS este un proiect al Nuclear Threat Initiative (NTI) şi Johns Hopkins Center for Health Security (JHU), şi a fost dezvoltat alături de The Economist Intelligence Unit (EIU).

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.