TendinÅ£a modială a consumatoÂriÂlor de a se orienta către produse ecoÂlogice, pentru a avea un stil de viaţă sănătos, mai ales din punct de vedere alimentar, a ajuns ÅŸi în România, cumpăÂrăÂtorii locali fiind mai atenÅ£i la caliÂtaÂtea produselor decât la preÅ£ul acestora. ÃŽn acest conÂtext, ÅŸi nuÂmărul de producători care se orientează spre sectorul bio este pe un trend ascendent.
ÃŽn prima jumătate a anului 2019 peste 430 de producători agricoli s-au certificat ecoÂlogic, astfel România îndreptându-se spre 10.000 de agricultori certificaÅ£i ecologic, arată datele de la Ministerul Agriculturii. O parte dintre cei cerÂtificaÅ£i în acest an au fost deÂsemnaÅ£i proÂduÂcători ecologici ÅŸi în anii anÂteriori (2017 sau înaÂinte), iar o parte sunt cerÂtificaÅ£i pentru priÂma dată. Anul trecut, RoÂmânia număra 9.370 de operatori ecoÂnoÂmici certificaÅ£i ecologic.