Companii

ANALIZĂ ZF. Câte cutii de medicamente au ieşit de pe porţile primilor cinci producători locali la început de an? Primii cinci producători cu fabrici locale au acoperit 30% din consumul total de medicamente din primele trei luni din 2022

ANALIZĂ ZF. Câte cutii de medicamente au ieşit de pe...

Autor: Georgiana Mihalache

11.05.2022, 19:00 116

Unu din trei medicamente luate de români în primele trei luni din 2022 a fost din por­tofoliul primelor cinci fabrici locale – Zentiva, Sun Pharma (Terapia), Anti­bio­tice, Biofarm şi Novartis, po­trivit com­pa­niei de cerce­tare de piaţă Cegedim.

Aşadar, din totalul de 178 de milioane de cutii de medicamente care au ajuns prin farmacii şi spitale la pacienţii români în primul trimestru din an, 53 de milioane de unităţi au provenit din fabricile locale.

De altfel, două fabrici locale conduc inclusiv clasamentul celor mai mari companii după volumele puse pe piaţa locală - Zentiva şi Sun Pharma (Terapia Cluj). În top mai intră şi companii internaţionale care importă produsele deja fabricate în afara graniţelor prin intermediul reprezentanţelor pe care le au în România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO