Companii

Ameropa Grains a bifat o creştere de peste 50% în 2022 vs. 2021: 8,5 mld. lei. Profitul aproape s-a dublat

Ameropa Grains a bifat o creştere de peste 50% în 2022...

Autor: Florentina Niţu

04.07.2023, 17:40 425

Ameropa Grains, liderul pieţei comerţului cu cereale, a încheiat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 8,57 miliarde de lei, în creştere cu 51% faţă de anul precedent, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Minsiterul de Finanţe. Rezultatul vine după un an cu producţii agricole medii în România, la nivel naţional fiind secetă, dar şi după un an în care o parte din cerealele din Ucraina au tranzitat România pentru export.

Ameropa Grains are cea mai mare capacitate de depozitare dintre toţi traderii activi pe plan local şi cel mai mare număr de silozuri distribuite în mai multe regiuni ale ţării, nu doar în apropierea portului Constanţa, cu toate că cea mai mare capacitate o are în Constanţa (410.900 tone). Spre comparaţie, Ameropa Grains deţine 10% din capa­ci­tatea de depozitare a judeţului Constanţa, conform datelor publice. Astfel, a putut prelua şi opera cantităţi mai mari de marfă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO