Companii

Americanii de la Cameron au vândut către Tenaris o secţie de producţie din Câmpina

Autor: Carol Dan

05.03.2012, 12:15 447

Compania americană Cameron a anunţat că a vândut grupului Tenaris doar o secţie de producţie din Câmpina, nu toată fabrica, şi că va continua să realizeze diverse articole pe platforma respectivă.

Tranzacţia a vizat secţia de prăjini de pompare.

"Această secţie face parte din unitatea de producţie de mai mari dimensiuni din Câmpina care va continua să producă echipamente la gura sondei, robinete cu sertar şi sisteme de acţionare pentru robinete, cu utilizare în domeniul industriei petroliere şi a gazelor naturale din întreaga lume. Sectia de prăjini de pompare are o capacitate de productie 500.000 de unităţi pe an şi are 60 de angajaţi, ceea ce reprezintă 10% din totalul forţei de munca de la fabrica din Câmpina", se arată într-un comunicat al companiei americane.

Producătorul de ţevi pentru industria petrolieră Tenaris a anunţat săptămâna trecută că a achiziţionat de la Cameron International fabrica, echipamentele şi alte active "legate de afacerea Cameron cu prăjini de pompare din Câmpina".

Cameron produce echipamente pentru industria petrolieră şi a gazelor, deţinând în România fabrici la Câmpina şi Ploieşti.

Tenaris are o fabrică de ţevi în Zalău, o oţelărie în Călăraşi şi un centru de servicii la Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO