Companii

America House, o afacere de 70-80 mil. euro

27.02.2006, 20:24 13

Imobilul de birouri America House din Capitala, unul dintre cele mai vanate proiecte din prezent de catre fondurile de investitii imobiliare, ar putea avea o valoare de piata de peste 70-80 de milioane de euro, avand in vedere randamentele anuale de 8%-9% in euro, care se inregistreaza in prezent pe piata imobiliara. Vanzarea America House, asteptata de jucatorii din piata imobiliara pentru acest an, ar putea fi in aceste conditii cea mai mare tranzactie de pe piata imobiliara locala de pana acum.

Calculul are la baza venitul net actual din chirii generate de imobil, de aproximativ 6,5 milioane de euro, potrivit reprezentantilor dezvoltatorului, compania Globe Trade Centre (GTC) Romania, citati de Mediafax.

America House este al doilea proiect dezvoltat de GTC Romania, compania responsabila pentru constructia si vanzarea in anul 2003 pentru 25 mil. euro a imobilului de birouri Europe House din Capitala.

America House a fost finalizat recent, primii chiriasi urmand sa se mute luna viitoare. Proiectul de birouri, cu o suprafata de aproximativ 40.000 de metri patrati, a fost inchiriat de companii precum Ericsson, Cosmote, casa de avocatura Tuca & Asociatii, Vichy sau Schlumberger precum si Ambasada Japoniei. GTC Romania este controlata de grupul israelian Kardan. GTC a anuntat ca se va implica in mai multe proiecte imobiliare de anvergura nu doar in domeniul spatiilor de birouri, ci si rezidential si al spatiilor comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO