Companii

Ambro a avut pierderi de 3 mil. euro in primul trimestru

03.06.2005, 13:56 23

Producatorul de celuloza si hårtie Ambro Suceava a raportat pierderi nete de aproximativ 2,8 mil. euro (102 mld. lei) pe primul trimestru al anului, la vånzari totale de 11 mil. euro (402 mld. lei), conform Rasdaq.

"Pierderea din exploatare provine din activitatea de productie a hårtiei kraft si din activitatile conexe acesteia, datorita pe de o parte lipsei materialului lemnos de calitate corespunzatoare, precum si pretului mare de achizitie, iar pe de alta parte datorita majorarii semnificative a pretului la energia electrica si gaz metan", sustine compania. Toate aceste cheltuieli nu pot fi recuperate in pretul de vånzare al hårtiei kraft, mai arata raportul trimestrial al Ambro.

Productia de hårtie a companiei a scazut semnificativ in perioada luata in considerare, de la 30.000 la 21.600 de tone.

Aceasta scadere a productiei fizice realizate de combinat se datoreaza incetarii activitatii de productie a hårtiei kraft, decizie luata de Consiliul de Administratie al Ambro la inceputul lunii martie, sustine compania. Activitatea de productie a hårtiei kraft reprezenta 75% din intreaga productie a companiei. Reprezentantii Ambro nu au putut fi contactati.

La sfårsitul lunii martie a anului curent, datoriile Ambro totalizau aproape 50 mil. euro (1.822 mld. lei). Cifra de afaceri a companiei in 2004 a fost de aproximativ 54,3 mil. euro. Concomitent cu reducerea activitatii, Ambro a decis concedierea a trei sferturi din cei peste 1.000 de angajati.

La inceputul lunii mai, peste 500 de angajati ai companiei au protestat fata de disponibilizari.

Actionarul majoritar al Ambro este grupul francez Rossmann, prin producatorul de ambalaje din carton Romcarton Bucuresti. Actiunile Ambro sunt cotate la Bursa Electronica Rasdaq, ultima tranzactie cu actiunile companiei efectuåndu-se la pretul de 23.500 de lei/actiune. Capitalizarea bursiera este de aproximativ 4,9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO