Companii

Alexandru-Sorin Ionescu, director al companiei de consultanţă în turism Fivestar Hospitality: Investitorii au bani, vor să meargă înainte cu proiectele în această perioadă, însă sunt blocaje mari la nivel administrativ. Sunt întârzieri şi de doi-trei ani.

Alexandru-Sorin Ionescu

Alexandru-Sorin Ionescu

Autor: Miruna Diaconu

06.12.2023, 00:05 61

Băncile finanţează în continuare piaţa hotelieră, însă sunt mult mai atente la viabilitatea proiectelor.

Provocările econo­mice nu îi sperie pe investi­torii în hotelărie care merg mai de­parte cu proiectele începute şi nu dau înapoi nici de la noi proiecte. În pofida acestei tendinţe pozitive din piaţă, investi­torii se con­fruntă cu blocaje mari la nivel administrativ, care duc la întârzieri chiar şi de doi-trei ani ale proiectelor.

„Cred că cele mai mari probleme ţin de blocajele de la nivelul administrativ. Cazurile cu care eu am contact sunt întârziate şi blocate din perspectiva obţinerii autorizaţiilor de construcţie, iar blocajele sunt halucinante, vorbim de întârzieri chiar şi de 2-3 ani. Oamenii au bani, vor să investească, dar nu reuşesc să răzbească din motive admi­nistrative“, spune Alexandru-Sorin Ionescu, director al companiei de con­sultanţă în turism Fivestar Hospitality.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO