Companii

Alexandra Gătej către patronate: Aveţi nevoie de expertiza marilor companii

Alexandra Gătej către patronate: Aveţi nevoie de expertiza marilor companii

Autor: Adelina Mihai

30.09.2010, 13:40 131

Alexandra Gătej, consilier prezidenţial şi fost CEO al Unilever,este de părere că nu numai problema reprezentativităţiipatronatelor trebuie rezolvată în România, ci şI problema lipsei deexpertiză a celor care iau decizii în numele membrilorpatronatelor.

"Medef, unul din cele mai puternice patronate din Franţa, are4.000 de experţi. Patronatele româneşti au nevoie de o reformă, oreformă care să resolve problema lipsei de expertiză, pe caremarile companii, membre în AmCham sau Consiliul InvestitorilorStrăini, o deţin", a spus Gătej, prezentă la conferinţa "Ce trebuiefăcut pentru un patronat eficient al companiilor din România",organizată de ZF în parteneriat cu OMV Petrom.

Mihai Manoliu, secretar general al Alianţei ConfederaţiilorPatronale din România, a afirmat că lipsa de expertiză din cadrulorganizaţiilor patronale a fost cauzată de faptul că marilecompanii nu s-au implicat încă de la început în patronate.

"Dacă doamna Gătej ar fi fost acum 15 ani alături de noi,lucrurile ar fi stat altfel. Nu asta e problema patronatelor, ceeace nu s-a spus a fost că au fost foarte multe legi trecute prin CESla care noi ne-am dat avizul negative şI ele au trecut maideparte", a spus Manoliu.

În replică, Gătej i-a spus că "nu ştie cu ce rezultate se poatelăuda mişcarea patronală prin contrapondere cu rezultatele mişcăriisindicale".

"Am lucrat 15 ani în cadrul Unilever, din care 4 ani am fost laconducere. Niciodată nu am primit o solicitare din parteapatronatelor cu privire la o luare de poziţii. Dacă dumneavoastrăsunteţI mulţumiţi de rezultatele obţinute până în prezent, discuţiae inutilă", a spus Gătej.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO