Companii

Air France-KLM: Jumătate dintre pasagerii români călătoresc spre destinaţii intercontinentale

Air France-KLM: Jumătate dintre pasagerii români...

Autor: Cristina Bellu

21.02.2017, 11:36 98

Operatorul aerian Air France-KLM, liderul european pe zborurile lung curier cu plecare din Europa, estimează că aproximativ 47% dintre românii care tranzitează aeroporturile Charles de Gaulle (Franţa) si Schiphol (Olanda), călătoresc mai departe către destinaţii intercontinentale.

Săptămânal, peste 5.000 de pasageri sunt transportaţi spre Paris şi Amsterdam, potrivit datelor operatorului.

Statele Unite ale Americii si Canada conduc în topul destinaţiilor intercontinentale alese anul trecut de către pasagerii români, New York, Washington, Los Angeles, San Francisco, Montreal şi Toronto, fiind cele mai căutate oraşe de pe continentul Nord-American.

În acelaşi timp s-a remarcat o creştere a numărului de turişti români şi pe zborurile spre destinaţii din Caraibe, Oceanul Indian, Republica Dominicană, Cuba şi Mauritius.

Pentru anul acesta, pe fondul evenimentelor din Turcia, o destinaţie care era foarte căutată de către turiştii amatory de servicii exclusiviste, Air France KLM anticipează o creştere a numărului de pasageri români care vor alege să-şi petreacă vacanţa în destinaţii exotice din zona Caraibe si Oceanul Indian dar si Africa (Zanzibar) sau Asia de Sud-Est (Bali).

Grupul Air France KLM operează în prezent 4 zboruri zilnice cu plecare din România in programul de iarna (2 spre Amsterdam si 2 spre Paris) si 6 zboruri in programul de vara (3 spre Amsterdam si 3 spre Paris). Acestora li se mai adauga zborurile operate in parteneriat cu Tarom, membru al aceleiaşi alianţe aeriene, Skyteam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO