Companii

Agricover a luat un credit de 15 milioane de euro pentru a-şi susţine afacerea de finanţări agricole

Agricover a luat un credit de 15 milioane de euro pentru...

Autor: Gabriel Razi

10.06.2013, 11:51 900

Agricover, grup de agribusiness cu afaceri de 218 milioane de euro anul trecut, a luat un credit de 15 milioane de euro de la Black Sea Trade and Development Bank, bancă cu prezenţă în Europa de Sud-Est. Traderul urmează să folosească fondurile pentru a susţine divizia de creditare, dar şi pentru expansiunea geografică şi pe verticală a companiei.

“Noul împrumut obţinut de la Black Sea Trade and Development Bank va permite grupului Agricover să-şi continue strategia de dezvoltare regională şi să-şi diversifice soluţiile de finanţare a fermierilor români”, se arată într-un anunţ al Agricover.

În urmă cu o lună grupul de agricubinss a mai luat un credit de 15,5 milioane de euro de la Eximbank pentru a-şi aisugra resursele necesare pentru divizia de creditare Agricover Credit IFN.

Agricover Credit IFN a avut anul trecut un portofoliu de credite agri­co­le de 413 mil. lei (92 mil. euro), cu 38% mai mult decât în 2011, iar pentru acest an compania şi-a buge­tat să aibă o creştere a plasa­men­telor de 33%, potrivit informaţiilor anterioare. Divizia de creditare a Agricover este condusă de Robert Rekkers.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO