Companii

Agricola Bacău, afaceri de 4,7 milioane de euro la opt luni din salam de Sibiu

Agricola Bacău, afaceri de 4,7 milioane de euro la opt...

Autor: Gabriel Razi

22.08.2013, 19:39 168

Compania Salbac, cu afaceri bugetate în acest an de 21,6 milioane de euro şi parte a grupului Agricola Bacău, va încheia primele opt luni ale anului cu vânzări de 4,7 milioane de euro pentru salamul de Sibiu, mai mari cu 15% faţă de perioada similară anterioară. Salamul de Sibiu acoperă o pătrime din afacerile procesatorului Salbac. „Pentru prima dată, în ultimii 4 ani, piaţa naţională a salamului de Sibiu a înregistrat o scădere de peste 10 procente, în primul semestru al anului curs, comparativ cu perioada similară din 2012. În primele 6 luni 2013 vs. 2012, piaţa de carne procesată a scăzut cu câteva procente, continuând trendul negativ al ultimilor doi ani“, se arată într-un anunţ al companiei.

În volum, reprezentanţii Salbac spun că estimează că până la sfârşitul anului vânzările se vor ridica la 671 de tone, în creştere cu 9,6% faţă de 2012. Spre comparaţie, în 2008 la momentul în care fabrica de mezeluri crud-uscate din Bacău a fost modernizată, vânzările erau de 2,6 ori mai mici. Afacerile pe segmentul mezelurilor reprezintă sub 20% din întregul rulaj al grupului Agricola, însă businessul pe această piaţă reprezintă un centru de profit în condiţiile în care cârnaţii sau salamurile crud-uscate sunt considerate în industrie ca fiind printre produsele cu cele mai mari marje de profit.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.08.2013.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO