Companii

Agenţiile de turism plătesc pentru anulările zborurilor de către Blue Air: „Dacă Blue Air intră în insolvenţă, nu avem nicio şansă să ne recuperăm banii“

Agenţiile de turism plătesc pentru anulările...

Autor: Miruna Diaconu

09.09.2022, 00:07 1720

Anularea zborurilor de către Blue Air afeactează direct agenţiile de turism, care sunt nevoite să scoată bani din buzunar pentru despăgubirea turiştilor. Cele mai lovite de această situaţie sunt agenţiile de turism care au contractat zboruri charter de la Blue Air.

„Dacă Blue Air intră în insolvenţă, nu avem nicio şansă să ne recuperăm banii, nici nu mai sper la acest lucru. De ce să pierdem noi din cauza Blue Air-ului? Noi le-am plătit biletele“, spune Carmen Pavel, proprietara J’Info Tours.

Datoriile acumulate de Blue Air către furnizorii săi, de 230 milioane euro, conform informaţiilor furnizate de reprezentanţii companiei, nu le mai dau nicio speranţă agenţiilor de turism privind recuperarea banilor pierduţi în aceste zile. „În acest moment, fără restituiri, am depăşit 120.000 de euro bilete cumpărate iar pentru turişti. Am adus turiştii acasă, iar celor care nu au plecat încă le-am dat variante“, spune Alin Burcea, CEO al agenţiei de turism Paralela 45. Încă nu există o situaţie clară a impactului privind sumele pe care le-au scos agenţiile de turism din buzunar, dar pierderile se ridică la sute de mii de euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO