Companii

Agentia de turism Christian Tour, venituri de 10 mil. euro la zece luni

03.12.2008, 16:20 129

Agentia de turism Christian Tour, detinuta de Cristian Pandel, estimeaza anul acesta venituri de 12 milioane de euro, mai mult cu 80% fata de anul trecut.
"Anul acesta am depasit in primele zece luni cifra de afaceri de anul trecut, obtinand venituri de 10 milioane de euro prin diversificarea pachetelor de vacanta, 80% din venituri provenind din turismul extern, dar si extinderea retelei de agentii", a declarat Cristian Pandel.
El a mai spus ca a vandut pachete de vacanta pentru 50.000 de turisti romani, aproape dublu fata de anul trecut.
"Cel mai mare numar de pachete turistice vandute s-a inregistrat anul acesta, in conditiile in care am inclus si destinatii noi", a spus el. In plus, Pandel a mai spus ca se asteapta ca anul viitor numarul de pachete vandute sa se mentina la acelasi nivel.
"Nu asteptam o crestere a numarului de turisti care vor achizitiona pachete de vacanta anul viitor. Speram ca se va mentine acelasi numar", a spus el.
Pe de alta parte, agentia a adus circa 2.000 de straini in Romania, situatie similara cu cea de anul trecut. "Nu au venit prea multi turisti straini anul acesta", a spus el.
Christian Tour a deschis anul acesta sase agentii, dintre care patru in Capitala si cate una in Cluj si Timisoara.
"Am intrat in mall-urile din Capitala, in Liberty Center si City Mall. Vom mai deschide inca cinci agentii anul viitor in alte orase din tara", a spus el.
Pandel a mai precizat ca investitia intr-o agentie variaza de la 30.000 de euro pana la 100.000 de euro. In momentul de fata, compania opereaza prin noua agentii proprii si 600 de parteneri la nivel national.
In plus, compania a incheiat anul acesta mai multe contracte cu partenerii de afaceri. "Avem acum circa 800 de parteneri revanzatori in total cu care lucram, un numar mult mai mare fata de cel de anul trecut", a spus el.
Cele mai vandute pachete au fost cele cu transport cu autocarul si pachetele cu chartere, ale caror preturi au inceput de la 120 de euro in primul caz si 299 de euro in cel de-al doilea caz.
 
Destinatii cerute
 
Grecia:                         60%
Turcia:                         20%
Croatia, Bulgaria:      20%
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO