Companii

Afecţiunile inimii îi trimit pe români cel mai des la farmacie. Peste 140 mil. cutii de medicamente pentru sistemul cardiovascular sunt vândute anual. Valoarea vânzărilor medicamentelor pentru sistemul cardiovascular a ajuns la 2,2 miliarde de lei în perioada octombrie 2018 – septembrie 2019, în creştere cu 4%

Afecţiunile inimii îi trimit pe români cel mai des la...

Autor: Georgiana Mihalache

17.01.2020, 19:35 245
Incidenţa mare a bolilor cardiovasculare, cea mai frec­-ven­tă cauză de deces la nivel mondial, inclusiv în România, se vede în vânzările de medicamente pentru afecţiunile inimii, care au trecut de 144 de milioane de cutii într-un an, potrivit datelor oferite de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Preţul mediu plătit de români pe medicamentele pentru inimă a fost de 15 lei, sumă aferentă numărului de cutii care au ajuns la pacienţi şi a valorii totale a vânzărilor acestor produse.

În volume, medicamentele pentru inimă au o cotă de piaţă apropiată de 27%, cea mai mare din piaţă, ceea ce arată incidenţa acestor afecţiuni la pacienţii români.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO