Companii

Afacerile Unilever au depasit 130 mil. euro

14.06.2006, 00:00 20

Compania de bunuri de larg consum Unilever South-Central Europe a inregistrat o cifra de afaceri de 499 mil. lei (138 mil. euro) in 2005 pe piata din Romania, in crestere cu 23% in euto fata de rezultatul de 456 mil. lei (112 mil. euro) inregistrat in anul precedent. Calculata in lei, cresterea a fost de 9%.

"Piata a crescut in ansamblu, a fost o perioada buna pentru noi si pentru celelalte companii din domeniu anul acesta, ca si anul trecut", a declarat Alexandra Gatej, director pentru Europa Centrala si de Sud al Unilever. Compania, care produce margarina Rama, detergentii Dero si sosurile Knorr, a anuntat ca-si va muta toate liniile de business pe platforma de productie de la Ploiesti.

Astfel, liniile de productie de margarina de la Targu-Mures, respectiv cele de sosuri si condimente de la Otopeni, vor fi relocate la Ploiesti, unde se produc deja detergenti. Compania intentioneaza sa vanda activele industriale si terenurile aferente de la Targu-Mures si Otopeni (jud. Ilfov).

"O mare parte a angajatilor nostri ne vor urma la Ploiesti. Suntem in discutii cu o firma care va intermedia vanzarea celor doua active, speram ca acest proces sa se incheie pana la sfarsitul anului", a mai spus Alexandra Gatej. La Ploiesti se afla cea mai mare unitate de productie a companiei (cea de detergenti), precum si centrul de distributie. Pana in prezent, Unilever a investit peste 90 mil. euro.

Unilever South-Central Europe include, pe langa Romania si Albania, Bulgaria, Bosnia-Hertegovina, Macedonia, Moldova, Serbia si Muntenegru. Compania a relansat recent pe piata produsul Delikat din categoria condimentelor, intr-o noua forma.

Principalii competitori ai Unilever la nivel local sunt Procter & Gamble, Henkel, Beiersdorf, Colgate Palmolive, LÕOreal, Interstar Chim pe segmentul de bunuri de larg consum non-alimentare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO