Companii

Afacerile Simba Invest ajung anul acesta la 33 mil. euro, faţă de 230 mil. euro în 2010

Principala problemă a anului 2012 credem că a fost o continuare a scăderii consumului, mai bine spus o lipsă a creşterii lui pe care am previzionat-o la începutul de an. De asemenea, creşterea costurilor operaţionale prin creşterea preţului unor produse, de exemplu, cel al carburanţilor, a fost o altă problemă.

Sorin Gavrilă, directorul general al Simba Invest

Autor: Adelina Mihai

25.11.2012, 21:22 756

Schimbarea modalităţii de distribuţie a ţigă­rilor produse de Philip Morris a adus o scă­dere semnificativă a cifrei de afaceri raportată de distribuitorul de bunuri de larg consum Simba Invest în 2012, până la 33 de milioane de euro, faţă de 91 de milioane de euro anul trecut sau de 230 de milioane de euro în 2010.

De unde acest declin? Dacă până în luna mai a anului trecut fiecare pachet de ţigări Marlboro vândut prin intermediul distribuito­ru­lui era facturat atât de Philip Morris (pro­ducătorul), cât şi de Simba Invest, ulterior Philip Morris a decis ca vânzările să fie facturate doar pe propria companie.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO