Companii

Afacerile producătorulului de carne şi preparate din carne în sistem integrat Ferma Zootehnică, controlat de familia Lazăr din Baia Mare, au crescut cu 16,6%, ajungând la 228 mil. lei

Afacerile producătorulului de carne şi preparate din...

Autor: Laurentiu Cotu

07.07.2023, 16:30 7739

Producătorul de carne şi preparate din carne în sistem integrat Ferma Zootehnică, controlat de familia Lazăr din Baia Mare, a finalizat anul 2022 cu o cifră de afaceri de 228 mil. lei (46,2 mil. euro), în creştere cu 16,6% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Compania a realizat anul trecut un profit net de 7,7 mil. lei (1,5 mil. euro), mai mic cu 42,3% faţă de anul precedent, când Ferma Zootehnică a avut un câştig net de 13,4 mil. lei (2,7 mil. euro), conform datelor publice. Producătorul de carne şi preparate din carne în sistem integrat din Baia Mare a ajuns în 2022 la un număr mediu de 445 de angajaţi. Grupul de firme cuprinde companiile Ferma Zootehnică, Cow Center, Pig Center, Chicken Center şi Bioagro Bovine FZO.

Afacerea dezvoltată de familia Lazăr în nord-vestul ţării constă în creşterea animalelor, abatorizarea şi producţia de carne şi preparate din carne. Pe lângă fermele proprii de animale, un abator şi trei unităţi specializate de producţie, familia Lazăr deţine şi 26 de magazine proprii de desfacere, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO