Companii

Afacerile producătorului vinurilor spumante Zarea, care a cumpărat recent pachetul majoritar al cramei Domeniile Dealu Mare Urlaţi, au crescut cu 14,8% în 2022, ajungând la 167,7 mil. lei

Afacerile producătorului vinurilor spumante Zarea, care...

Autor: Laurentiu Cotu

29.09.2023, 17:45 16028

Zarea, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa băuturilor alcoolice, controlat de grupul polonez Ambra, care a cumpărat recent pachetul majoritar al cramei Domeniile Dealu Mare Urlaţi, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 167,7 mil. lei (34 mil. euro), în creştere cu 14,8% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de peste 146 mil. lei (29,7 mil. euro), potrivit calculelor făcute de ZF pe baza informaţiilor existente pe site-ul Ministerului Finanţelor.

Zarea a realizat anul trecut un profit net de 13,8 mil. lei (2,8 mil. euro), în scădere cu 20,4% faţă de anul precedent, când producătorul de băuturi a obţinut un câştig net de 17,3 mil. lei (3,5 mil. euro), conform datelor publice. Compania a ajuns în 2022 la un număr mediu de 202 angajaţi. Compania are în portofoliu brandul de vinuri spumante şi de vinars Zarea, cidrul Dacic, spumantele Dorato, dar şi băuturile spirtoase Milcov, Moldova şi Arad.

Producătorul comercializează direct produsele din portofoliu în reţele de magazine precum Auchan, Cora, Carrefour, Kaufland, Lidl, Mega Image şi Selgros şi indirect prin cel puţin un distribuitor în fiecare judeţ din ţară, potrivit unor informaţii anterioare. Compania vinde produsele şi în afara ţării. Zarea are principali acţionari companiile Ambra SA (51%) şi Karom Trading SRL (38,5%). Ambra este controlată de producătorul german de spumante Schloss Wachenheim, potrivit ultimelor date. Zarea deţine două unităţi de producţie, una în cartierul Bucureştii Noi din Capitală, iar cealaltă în Otopeni, conform celor mai recente date.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO