Companii

Afacerile grupului farmaceutic Bioeel din Târgu-Mureş au crescut cu 21% în S1/2022, ajungând la peste 312 mil. Lei

Afacerile grupului farmaceutic Bioeel din Târgu-Mureş...

Autor: Laurentiu Cotu

11.10.2022, 16:20 184

Grupul farmaceutic Bioeel, deţinut de omul de afaceri Albert Attila, membru fondator, şi de Jean Scheftsik de Szolnok, cetăţean francez, a realizat în primul semestru din acest an o cifră de afaceri de 312,8 mil. lei (63,2 mil. euro), în creştere cu aproximativ 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform calcu­lelor ZF făcute pe baza datelor transmise de companie.

Grupul Bioeel a realizat în anul 2021 o cifră de afaceri de 562 mil. lei (114,2 mil. euro), mai mult cu 18% faţă de anul anterior, conform datelor transmise anterior de oficialii companiei din Târgu-Mureş.

„În primul semestru al acestui an, piaţa totală a crescut cu 19,3% faţă de acelaşi interval din 2021. Principalele probleme întâmpinate în această perioadă de timp au fost creşterea constantă a costului finanţării şi a preţurilor la combustibili, energie şi gaz“, a declarat pentru ZF Transilvania Daniela Ciulei, director executiv, Bioeel.

Bioeel este o companie cu capital integrat privat, care a intrat în afaceri în 1992 prin producţia de medicamente şi cosmetice. Bioeel şi-a extins liniile de business şi dincolo de activitatea de producţie şi a ajuns să importe şi să distribuie produse farmaceutice pentru mai multe companii farmaceutice locale şi internaţionale. Bioeel are reţea proprie de distribuţie şi propriul brand.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO