Companii

Afacerile grupului de firme controlat de Ioan Tecar din Dej au ajuns la 130 de milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu

03.01.2012, 00:00 402

Afacerile grupului MG-Tec din Dej, controlat de omul de afaceri Ioan Tecar, au ajuns anul trecut la circa 580 mil. lei (peste 130 mil. euro). În comparaţie, în 2010 grupul MG-Tec a înregistrat o cifră de afaceri totală de 373 mil. lei (circa 88 mil. euro). Grupul clujean numără 10 companii cu profile preponderent productive şi capital integral românesc, cele mai mari fiind Pehart Tec, Metalicplas Impex, Metalicplas Distribution sau Samus Construcţii. MG-Tec cuprinde companii cu activităţi orientate în principal către producţia de articole destinate sectorului construcţiilor (plasă sudată, panouri de gard, împletituri, cuie, diverse sârme, mortare uscate şi adezivi, polistiren, tâmplărie PVC şi aluminiu).

Pe segmentul materialelor de construcţii, MG-Tec colaborează cu diferite magazine specializate, depozite en-gros şi en-detail şi firme cu activităţi de construcţii. În ceea ce priveşte businessul cu hârtie tissue şi implicit cu hârtie igienico-sanitară (prosoape de bucătărie, şerveţele sau batistuţe), compania Pehart Tec, pe care Ioan Tecar o deţine în Petreşti, judeţul Alba, a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de circa 49 mil. euro. MG-Tec are în total peste 1.100 de angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO