Companii

Afacerile furnizorului de îngrăşăminte chimice Solarex Impex au crescut cu 10,2% în 2022, ajungând la 258,3 mil. lei

Afacerile furnizorului de îngrăşăminte chimice...

Autor: Laurentiu Cotu

10.10.2023, 16:45 85

Solarex Impex, companie care comercializează îngrăşăminte chimice, controlată de antreprenorii Maria Luciana Turnă, Leonard Mugurel Stoica şi Maria Stoica, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 258,3 mil. lei (52,4 mil. euro), în creştere cu 10,2% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de 234,3 mil. lei (47,6 mil. euro), conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Solarex Impex a realizat anul trecut un profit net de 52,5 mil. lei (10,6 mil. euro), mai mare cu 2% faţă de anul precedent, când compania a obţinut un câştig net de 51,5 mil. lei (10,5 mil. euro), potrivit datelor publice. Furnizorul de îngră­şăminte chimice a ajuns în 2022 la un număr mediu de 148 de angajaţi.

La începutul acest an, compania avea în derulare un proiect de investiţii pentru construirea unei fabrici de îngrăşăminte foliară, situată în satul Preajba din judeţul Dolj. Proiectul prevedea construirea unor spaţii de producţie îngrăşăminte foliare solide şi lichide, dar şi a unor spaţii de depozitare cu regimul de înălţime parter plus două etaje. După pandemia de COVID-19, multe companii din Europa au oprit temporar sau parţial producţia de îngrăşăminte, ca urmare a scumpirii preţului gazului, iar astfel oferta a fost mai mare decât cererea şi preţurile produselor au crescut de câteva ori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO