Companii

Afacerile Alto Tours au urcat cu 13% după creşterea numărului de clienţi

Autor: Mediafax

31.10.2010, 23:37 40

Agenţia de turism Alto Tours a înregistrat în primele nouă lunio cifră de afaceri de 27 milioane de lei, cu 13,4% mai mult decâtîn aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul dezvoltăriiportofoliului de clienţi, a declarat Florin Ţâncu, directorulgeneral al firmei.

În perioada ianuarie-septembrie 2009, agenţia a avut încasări de23,8 milioane de lei. Pentru acest an, conducerea firmei estimeazăafaceri de 35 milioane de lei. "Ne păstrăm previziunile făcute laînceputul anului şi vrem să încheiem anul cu afaceri de 35 milioanede lei. Încasările vor fi mai mari cu aproape 13% faţă de anultrecut, iar factorii care contribuie la această creştere suntatragerea de clienţi noi şi lansarea în august a unei aplicaţiionline prin care turiştii pot cumpăra bilete de avion, pot facerezervări hoteliere şi asigurări medicale", a spus Ţâncu.

Activitatea agenţiei este concentrată în special pe partea debusiness. Din totalul încasărilor, vânzarea biletelor de avionreprezintă 74%, iar restul sunt vacanţe. Potrivit lui Ţâncu, unadintre problemele cu care agenţia s-a confruntat în acest an a fostdificultatea cu care clienţii au plătit serviciile cumpărate."Modificările legislative au reprezentat o problemă majoră.Clienţii plătesc mai greu serviciile comandate din cauza blocajuluifinanciar", a spus Ţâncu. Agenţia de turism Alto Tours dinBucureşti este controlată în proporţie de 75% de compania danezăWeco Travel, care a achiziţionat în 2008 pachetul majoritar, restulde 25% din acţiuni fiind deţinute de Florin Ţâncu. Agenţia estesingura din România care a încheiat un parteneriat cu RadiusTravel, una dintre cele mai importante firme de management turisticdin lume, alături de American Express şi Carlson Wagonlit.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO