Companii

Afacerile Agricover au crescut cu 52%, la 151 mil. euro

Afacerile Agricover au crescut cu 52%, la 151 mil. euro

Robert Arsene, directorul general al Agricover

Autor: Gabriel Razi

08.03.2011, 23:30 100

"Evoluţia (afacerilor cu cereale - n. red.) s-a datorat atâtdezvoltării portofoliului de clienţi şi măririi volumului deachiziţii, cât şi creşterii preţurilor produselor agricole",explică Robert Arsene, directorul general al Agricover.
Pentru acest an, Arsene îşi propune să crească atât afacerileAgricover, cât şi profitul companiei cu aproximativ cu 20%. Arsenespune că afacerile cu cereale au crescut anul trecut cu 63%,profitul total la nivelul grupului dublându-se.

Agricover colectează cerealele de la fermieri prin intermediul a 32de baze de recepţie şi silozuri dispuse în nouă judeţe. Capacitateatotală a depozitelor şi a silozurilor controlate de Agricover estede 720.000 de tone.
Ceilalţi mari jucători de pe piaţa comerţului cu cereale, precumCargill sau Alfred C. Toepfer, au capacităţi de depozitare acerealelor care se ridică la 500.000 tone, respectiv 100.000 tone.Ameropa, alt mare jucă­tor, deţine depozite şi silozuri înConstanţa în care poate stoca până la 600.000 de tone decereale.

Grupul Agricover este structurat în 11 divizii, dintre care cearesponsabilă cu distribuţia input-urilor agricole (îngrăşăminte,seminţe) a contribuit anul trecut cu 34% la cifra de afaceritotală. Divizia de distribuţie a input-urilor a înregistrat anultrecut o creştere de 29%, motorul avansului fiind afacerile cuîngrăşăminte.
La începutul acestui an Agricover şi-a extins afacerile dinsectorul zootehnic prin lansarea Agricover Food, divizieresponsabilă de comerţul cu animale vii şi carcase, după ce lajumătatea anului trecut compania a lansat Agricover Vet, divizieresponsabilă de afacerile cu furaje şi comerţul cu medicamentepentru uz veterinar.

Arsene a declarat în urmă cu o lună că business-ul din zootehnieeste concentrat pe partea de comerţ de animale vii şi carne. Înprezent, Agricover Food, foloseşte capacităţile de abatorizare alealtor companii. Pe piaţa cărnii de porc Agricover ar putea intra încompetiţie cu gigantul american Smithfield, dar şi cu companiileromâneşti Agricola Bacău, Suinprod Roman sau Caruz Group.

Agricover este prezentă şi în Bulgaria, afacerile din străinătateridicându-se la 4 milioane de lei (0,95 milioane euro). GrupulAgricover este deţinut de investitori iranieni care controlează înRomânia şi compania Prodal '94, producătorul băuturilor alcooliceStalinskaya şi Wembley

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO