Companii

Afaceri sub asteptari pentru Vrancart la cinci luni

08.07.2005, 19:34 11

Producatorul de hartie si carton Vrancart Adjud a realizat in primele cinci luni ale lui 2005 o cifra de afaceri de 21 de milioane de lei (5,7 milioane de euro), cu circa 27% mai scazuta decat nivelul prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli al societatii pentru 2005.

Vrancart a obtinut insa un profit brut de 2,77 milioane de lei (0,75 milioane de euro), nivel apropiat de cel prevazut in bugetul de venituri si cheltuieli.

Veniturile totale ale societatii in perioada ianuarie-mai s-au ridicat la 21,7 milioane de lei (5,9 milioane de euro), in timp ce cheltuielile totale au insumat 18,9 milioane de lei (5,15 milioane de euro).

Pentru acest an, compania estimeaza ca va obtine venituri din exploatare de aproximativ 20 de milioane de euro (71,8 milioane de lei) si un profit net de 1,6 milioane de euro (5,76 milioane de lei).

In perioada urmatoare se asteapta ca actiunile Vrancart Adjud sa intre la tranzactionare pe Bursa de Valori, dupa ce comisia de listare a pietei a admis cererea companiei de admitere la cota Bursei.

Vrancart a derulat in prima parte a lunii aprilie o oferta publica primara initiala (IPO) pentru a-si putea lista actiunile pe piata. Oferta, derulata prin intermediul IFB Finwest, a fost suprasubscrisa cu aproape 30%.

Valoarea ofertei publice initiale Vrancart a fost de circa 4,8 milioane de euro (17,4 mil. lei). Societatea a oferit public 116 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 1.000 lei, reprezentand 25% din capitalul social, pretul de subscriere fiind de 1.500 lei/actiune. Aproximativ un sfert din actiunile oferite au fost subscrise de fondul de investitii elvetian Hyposwiss Danube Tiger.

Actionarul majoritar al societatii este SIF Banat-Crisana, care anterior ofertei detinea 96,6% din capitalul Vrancart.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO