Companii

Afaceri peste nivelul bugetat la Comelf Bistrita

12.05.2005, 19:13 22

Compania Comelf din Bistrita, producatoare de echipamente pentru protectia mediului, a inregistrat pe primele trei luni ale acestui an o crestere de 40% a cifrei de afaceri, in lei. La sfarsitul lunii martie, compania a anuntat o cifra de afaceri neta de peste 215 miliarde de lei (aproximativ 6 mil. euro), fata de 153 de miliarde de lei (3,7 mil. euro) inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.

Anul acesta, compania din Bistrita si-a stabilit ca obiectiv atingerea unei cifre de afaceri de peste 19,3 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere de doar 13,2% fata de 2004. In 2004, cifra de afaceri a companiei a fost de 17 mil. euro, cu 10,5% mai mare decat in 2003. Si profitul Comelf a crescut cu 14% fata de luna martie a anului trecut, ajungand la aproape 12 miliarde de lei (0,3 milioane de euro), fata de 10,2 miliarde de lei, in martie 2004.

Activitatea Comelf Bistrita se desfasoara in cadrul a patru fabrici, organizate ca centre de profit: fabrica de filtre, electrofiltre si utilaj tehnologic, fabrica de utilaj si echipament terasier, fabrica de componente terasiere, fabrica de scule, dispozitive, accesorii si utilitati.

Planul de investitii de peste 400.000 de euro in retehnologizare, initiat anul trecut, va continua si in acest an cu un buget de aproximativ 600.000 de euro.

Peste 85% din productia companiei este destinata exportului in Italia, Franta, Austria, Germania, Belgia si Egipt, printre cei mai importanti clienti ai producatorului bistritean numarandu-se General Electric Energy Power (Franta), Braden Europe (Olanda), Lurgi (Germania), Komatsu Utility Europe, Marini, Colmar din Italia si Hartl (Austria).

Pe piata interna echipamentele produse de societate sunt utilizate in industria energetica, metalurgica si a materialelor de constructii.

Comelf s-a privatizat integral in 1999, prin cumpararea de catre Uzinsider Bucuresti a pachetului majoritar de 76,63% dintre actiuni. Restul de 23,37% sunt detinute de diverse persoane fizice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO