Companii

Afaceri de 2,6 milioane de euro pentru Maserati in opt luni

Afaceri de 2,6 milioane de euro pentru Maserati in opt luni

Luna aceasta gama modelelor Maserati comercializate pe piata locala a fost completata de versiunea facelift a limuzinei Quattroporte

13.08.2008, 19:03 20

AutoItalia Group, importatorul Maserati pe piata locala, a comercializat in primele sapte luni 23 de modele ale constructorului italian, la care se vor adauga alte doua, care vor fi livrate in cursul acestei luni.
"Cifra de afaceri a Maserati in Romania va atinge la finele acestei luni un nivel de peste 2,6 mil. euro, valoare aferenta celor 25 de automobile livrate", a declarat Mike Costache, country manager pentru Maserati.
El estimeaza pana la finele anului comercializarea a 35 de modele ale companiei italiene, in valoare de peste 3,5 mil. euro. In 2007 vanzarile Maserati pe piata locala au fost de 22 de unitati, a caror valoare cumulata depaseste 1,6 mil. euro.
Targetul initial pentru acest an era de 40 de unitati, dar a fost micsorat la 35 datorita cererii ridicate la nivel mondial, fabrica nealocand suficiente modele pietei romanesti. "Anul acesta livrarile ar fi putut ajunge la peste 50 de unitati, daca fabrica confirma livrarea a inca 20 de modele Maserati GranTurismo", a subliniat Costache.
Luna aceasta gama modelelor Maserati comercializate pe piata locala a fost completata de versiunea facelift a limuzinei Quattroporte, disponibila atat in varianta normala, cat si sport. Pretul noului model porneste de la 118.405 euro, cu TVA inclusa, si poate ajunge la 200.000 de euro in versiunea "S" si cu toate optionalele incluse.
Din cele 35 de modele Maserati care se vor livra in total in acest an, trei vor reprezenta modelul GranTurismo S, versiunea sport a coupeului marcii italiene. Noul model dispune de un motor V8 de 4,4 litri care dispune de 439 CP, fata de 405 CP in cazul versiunii de baza. Pretul noului model este de 130.305 euro, cu TVA inclusa, fata de 116.025 euro in cazul versiunii de baza.
Anul acesta AutoItalia a mai livrat pe piata locala patru modele Maserati Quattroporte "Collezione Cento", editie limitata la 100 de unitati a limuzinei, lansata in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Pretul modelului este de 121.000 de euro, la care se adauga si optionalele in valoare de peste 20.000 de euro.
Potrivit oficialilor AutoItalia, timpul de asteptare pentru un model Maserati este de patru luni in cazul limuzinei Quattroporte si pana la sase luni in cazul coupeului GranTurismo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO