Companii

AFACEREA LITORAL 2013. Sezonul estival extins, dar "nu mai profitabil". Cum explică hotelierii "exodul de weekend" al turiştilor spre litoral

AFACEREA LITORAL 2013. Sezonul estival extins, dar "nu...

Autor: Gândul

17.08.2013, 14:27 899

Încurajaţi de vremea bună, de scăderea tarifelor de cazare şi de programele desfăşurate în această perioadă care îi ajută să îşi reducă bugetul de vacanţă, precum "Litoralul pentru toţi", românii au început să meargă mai des în luna august pe litoral şi ar putea să continue să se relaxeze la mare până la mijlocul lui septembrie, perioadă care, în anii anteriori, echivala cu sfârşitul sezonului estival.

Ca în fiecare sfârşit de săptămână din ultima perioadă, şi de această dată staţiunile de pe malul mării se vor dovedi a fi neîncăpătoare, între 30.000 şi 35.000 de turişti fiind aşteptaţi în weekend doar în cea mai populară staţiune de pe litoralul românesc - Mamaia, numărul lor depăşind cu mult capacitatea de cazare a unităţilor din zonă, de doar 24.000 de locuri.

"Mamaia este arhiplină", a declarat pentru gândul Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia (APM), care "dă vina" şi pe spectacolele şi demonstraţile  organizate de Ziua Marinei Române.

Citiţi aici mai multe detalii

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO