Companii

Aerostar obtine un contract de 6,6 mil. de dolari

29.11.2005, 18:50 22

Constructorul de avioane Aerostar Bacau a semnat un contract in valoare de 6,6 milioane de dolari (5,6 milioane de euro) privind reparatia de motoare de avion, intelegerea urmand sa se incheie in 2007, conform raportului publicat de companie.

"Nu este un contract care sa aduca schimbari fata de previziunile noastre privind rezultatele financiare din 2006. Cea mai mare parte a acestei intelegeri se va derula pe parcursul anului viitor, iar beneficiarul este un client extern din domeniul aviatiei militare", a spus Grigore Filip, presedintele consiliului de administratie si directorul general al companiei.

In primele trei trimestre Aerostar a exportat aproximativ 30% din cifra de afaceri, principalul client extern al companiei fiind Ministerul Apararii din India. Aerostar a intrat in urma cu doi ani si in domeniul aviatiei civile, in prezent aproape 30% din cifra de afaceri a companiei provenind din acest segment. Pentru anul viitor reprezentantii companiei estimeaza ca segmentul aviatiei civile va creste cu inca 10 puncte procentuale.

In primele noua luni ale anului Aerostar a obtinut un profit net in valoare de 3,88 milioane de lei (1,07 milioane de euro), in crestere cu 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut in conditiile in care vanzarile au inregistrat un usor regres, coborand pana la 66,6 milioane de lei (18,4 milioane de euro). Reprezentantii companiei estimeaza ca cifra de afaceri anuala va depasi in 2005 pragul de 100 de milioane de lei (aproximativ 27 de milioane de euro), in conditiile in care multe din contractele pe care Aerostar le are in derulare vor fi finalizate in lunile noiembrie si decembrie.

Aerostar este controlata de societatea Iarom Bucuresti, cu o participatie de peste 71% din actiuni. Titlurile Aerostar sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, ultimul transfer cu actiunile constructorului de avioane realizandu-se la un pret de 3,9 lei/actiune. La acest nivel capitalizarea bursiera a companiei este de 45,7 mil. lei (12,5 mil. euro).

stelian.vezentan@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO