Companii

Adrian Mihai, CEO Fan Courier: România are nevoie rapid de debirocratizare. Altă problemă este infrastructura, rutieră, feroviară, maritimă, pe care nu o avem deocamdată

EY Entrepreneur of the Year 2022

Adrian Mihai, CEO Fan Courier: România are nevoie rapid...

Autor: Roxana Rosu

05.05.2022, 11:04 107

Marea provocare a următoarelor 24 de luni cred că este situaţia lanţurilor de aprovizionare, implicit creşterea costului transportului şi întârzierile, este de părere  Adrian Mihai, CEO Fan Courier.

Tot el, spune însă că, în pofida contextul dificil, creat de pandemie şi de războiul din Ucraina, România are oportunitatea de a construi facilităţi de producţie pe plan local, pentru a compensa întreruperile din distribuţie, chiar cu preţuri mai mici decât cele din China.

”Dar avem şi nişte piedici. Una este birocraţia”, a spus Adrian Mihai la evenimentul de lansare a competiţiei EY Entrepreneur of the Year 2022. CEO Fan Courier este unul dintre membrii juriului la ediţia din acest an.

Un exemplu relevant de probleme create de birocraţia excesivă vine chiar de la Fan Courier, companie care a avut nevoie de trei ani pentru a putea construi un depozit pe un teren cumpărat.

”In acest timp, am întabulat, am făcut PUZ, am obţinut autorizaţia de construcţie. Trei ani este foarte mult. Trebuie să punem presiune pe autorităţi să reducă acest interval. Altfel nu vom putea beneficia de oportunităţile care apar.  Am citit de o fabrică din Ucraina care voia să mute producţia în România. Dar ei nu au timp să aştepte 3 ani pentru asta. Vor acum, rapid”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO