Companii

Adrian Dinu, fondator, Creasoft: De cele mai multe ori angajaţii prefer să meargă la birou decât să utilizeze aplicaţia noastră de pontaj care îi monitorizează

ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor

Adrian Dinu, fondator, Creasoft: De cele mai multe ori...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.03.2024, 12:32 56

Adrian Dinu, fondator al Creasoft, producător şi dezvoltator de sisteme electronice şi software de control şi monitorizare personalizat, a spus că angajaţii preferă să meargă la birou pentru a nu fi monitorizaţi prin sisteme digitale atunci când lucrează de la distanţă.

„De cele mai multe ori oamenii prefer să meargă la birou, decât să utilizeze aplicaţia noastră de pontaj care îi monitorizează. Creasoft produce o soluţie care are pontaj electronic.Iar clienţii noştri trebuie să introducăe în sistem orice angajat nou pentru ca acesta să se poată ponta. Şi avem o statistică care ne arată angajaţii noi la companii anul trecut vs anul acesta. Astfel, anul trecut a fost 2,6% creştere pe zona de companii (75% sunt fabrici, depozite si servicii), anul acesta pe primele trei luni avem 0,4% creştere. Dacă am extrapola ar fi un 1,6% creştere, şi vorbesc de zona unde se caută oameni - blue collar. În zona de digitalizare toată lumea, producătorii de soluţii fac soluţii utile, companiile încearcă să le cumpere, iar scopul e ca deficitul de forţă de muncă de 500.000 de angajaţi să fie înlocuit cu aplicaţii inteligente”, a spus Adrian Dinu în cadrul conferinţei ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor.

 

Ce a mai spus Adrian Dinu în cadrul conferinţei 

Săptămâna trecută un client mare din construcţii s-a uitat la noi în sistem şi a văzut că avem un API. Acum clientul m-a sunat şi mi-a zis că a tras toate condicile electronice de prezenţă din ultimul an şi după ce a tras nu ştiu cât a apărut nu ştiu ce eroare. Şi am zis să îmi dea persoana de contact de la el ca să discute cu specialistul meu de IT şi aşa am aflat că de fapt nu era niciun programator. E un tool de AI care a preluat automat de la el din API-ul pe care i l-dam dat şi extrage automat datele. Nu mă aşteptam să se ajungă atât de repede la aşa ceva. Şi a avansat mult mai repede. Erau nişte piedici, AI-ul s-a repezit şi a cerut prea multe date şi noi l-am blocat pentru că am zis că e un atac. După s-a rezolvat.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO