Companii

ADM Farm, companie cu afaceri de 150 mil. euro, a cerut deschiderea procedurii de concordat preventiv

ADM Farm, companie cu afaceri de 150 mil. euro, a cerut...

Autor: Ioana David

27.10.2014, 13:31 2567

Distribuitorul de medicamente ADM Farm a solicitat instanţei pe 21 octombrie admiterea deschiderii procedurii concordatului preventiv, o procedură prin care debitorul se înţelege cu creditorii asupra unui plan de redresare a companiei.

„Piaţa în care operăm este într-o continuă schimbare, iar una din problemele cu care se poate confrunta chiar şi o firmă profitabilă este cea a deficitului de cash flow. Pentru a face faţă (…) acestei provocări şi pentru a preveni situaţiile de criză cu impact semnificativ asupra performanţelor companiei, am ales să revitalizăm activitatea firmei apelând la o procedură flexibilă şi eficientă pentru toate părţile implicate. (…) Acest tip de abordare pe pieţe mature din vestul Europei, ne face să credem că aceasta este cea mai bună soluţie pentru a ne continua dezvoltarea şi operaţiunile pe termen mediu şi lung. Suntem încrezători că partenerii noştri vor sprijini demersul nostru şi vor rămâne alături de noi în menţinerea şi dezvoltarea colaborării existente”, a spus Adrian Samson, director general ADM Farm.

Ce este concordatul preventiv, măsură la care a apelat ADM Farm, o companie cu afaceri de 160 mil. euro, pentru a evita insolvenţa

Compania a anunţat astăzi că oferta de concordat va fi comunicată tuturor categoriilor de creditori în termen de 30 de zile de la data deschiderii procedurii şI că a propus ca administratorul concordatar să fie ZRP Insolvency SPRL.

“ADM Farm a solicitat instanţei în data de 21 octombrie 2014 admiterea deschiderii procedurii concordatului, o metodă de redresare semi-judiciară prin care societatea intenţionează să realizeze un acord transparent şi echitabil cu toţi creditorii societăţii – furnizori şi instituţii de credit, în vederea compensării acestora în condiţii cât mai bune, în termen de doi ani de la data deschiderii procedurii. Scopul fundamental al procedurii concordatului preventiv îl constituie continuarea activităţii societăţii şi achitarea creanţelor în condiţii mult mai favorabile decât în ipoteza insolvenţei”, se arată într-un comunicat al companiei.

ADM Farm a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 150 mil. euro şi este unul dintre marii distribuitori farmaceutici, iar acţionarii sunt Elena Pop si Alin Iosep.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO