Companii

ADA Fabica de Mobilă din Bihor a trecut pe pierdere netă de 5 mil. lei în 2022, de la profit net de 13 mil. lei în 2021

ADA Fabica de Mobilă din Bihor a trecut pe pierdere...

Autor: Laurentiu Cotu

02.08.2023, 16:30 476

ADA Fabrica de Mobilă, unul dintre producătorii mari de mobilă de pe plan local, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 197,5 mil. lei (40 mil. euro), în scădere cu 5% faţă de anul anterior, când compania a avut afaceri de aproximativ 208,3 mil. lei (42,3 mil. euro), conform calculelor ZF făcute pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor. Compania a suferit anul trecut o pierdere netă de 5 mil. lei (1 mil. euro), de la un profit net de peste 13 mil. lei (2,6 mil. euro) obţinut în 2021, potrivit datelor publice. ADA Fabrica de Mobilă a ajuns anul trecut la un număr mediu de 675 de angajaţi, cu 43 mai puţin faţă de anul precedent. Grupul austriac ADA, ale cărui baze au fost puse încă de la începutul anilor 1900, are fabrici în România (Salonta, judeţul Bihor), Ungaria şi Austria. ADA produce canapele, paturi şi somiere.

România a exportat în 2022 mobilă în valoare de 2,6 miliarde de euro, în creştere cu 17% faţă de anul precedent, arată datele de la Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România (APMR).

Astfel, exporturile au continuat să crească în valoare, singurul an din ultimii zece în care livrările peste ho­tare au făcut un pas în spate fiind 2020, a­tunci când pandemia a dat economiile lumii peste cap şi a ţinut închise magazinele de mobilă şi consumatorii departe de acestea. În plus, multe fabrici au fost închise în a­ceastă perioadă din cauza lipsei de comenzi iar unele au fost nevoite să concedieze oameni şi să-şi restrângă activitatea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO